OVER ONS

Jarenlang heb ik samen met mijn vrouw Mariska de wereld rondgereisd, op zoek naar avontuur. Het is een voorrecht de vele prachtige en unieke plekken die de aarde rijk is te kunnen en mogen bewonderen. Het verlangen naar, nieuwsgierig zijn, totale ontspanning ervaren, vol zijn van enthousiasme, de wil te ontdekken, maken het dat elke reis zo bijzonder is.

 

Het continent dat op ons de meeste indruk heeft gemaakt is Afrika. Het heeft de diepste voetsporen in onze zielen achtergelaten. Hier hebben we ons hart verloren en bij elke terugkeer voelt het aan als thuiskomen. Het zelf met de auto rondreizen door Zuidelijk Afrika verschaft een enorm gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

Afrika heeft zoveel te bieden. Een ongerepte natuur en een divers landschap van desolate woestijnen, uitgestrekte savannes en haast ondoordringbare regenwouden. Natuurlijke wereldwonderen als de Victoria Falls, de Great Rift Valley, de Okavango Delta en Mount Kilimanjaro staan hoog in het vaandel bij iedere reiziger die hier op avontuur gaat.

Het is het decor van een uitzonderlijk dierenrijk. De grote katachtigen zoals de machtige leeuw, luipaard en cheetah. Evenals roofdieren als de hyena en Afrikaanse wilde hond. Het herbergt de imponerende Afrikaanse olifant en andere giganten zoals de witte- en zeldzame zwarte neushoorn, giraffe, nijlpaard en de gevreesde nijlkrokodil. De imposante gorilla en de chimpansee die in de jungles van Centraal en Oostelijk Afrika leven. In de wateren voor de kustlijnen bevinden zich in het juiste seizoen walvissoorten als de zuidkaper en de bultrug, net als de vriendelijke walvishaai en de helaas zo onbegrepen witte haai.

De vriendelijke bevolking en de vele verscheidene maar bovenal, kleurvolle culturen is waar Afrika ook bekend om staat. Het begrip ‘Ubuntu’ is in Zuidelijk Afrika ontstaan. Haast onmogelijk te beschrijven maar Aartsbisschop Desmond Tutu komt wat mij betreft met de meest toepasselijke beschrijving:

 

“Afrika heeft iets dat ‘Ubuntu’ wordt genoemd. Het gaat over de essentie van menszijn. Het maakt onderdeel uit van de gift die Afrika aan de wereld gaat geven. Ubuntu omarmt gastvrijheid, het geven om elkaar, het bereid zijn die extra mijl voor een ander te lopen. Wij geloven dat een mens pas mens kan zijn door andere mensen; dat menselijkheid onlosmakelijk verbonden is met die van u. Als ik u slecht behandel, dan behandel ik ook onverbiddelijk mijzelf slecht. Een alleenstaande mens is een contradictio in terminis en daarom zoek je werk dat de gemeenschap ten goede komt. Daardoor word je als mens lid van een gemeenschap.”

 

Alle kennis en ervaringen die opgedaan zijn tijdens het reizen naar dit fascinerende continent hebben er toe geleid onze passie in te zetten voor het oprichten van Exploring Africa Travels.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit het startpunt is van een onvergetelijk avontuur waarbij iedereen op zijn eigen manier het intense Afrika-gevoel gaat ervaren en beleven.

DIRECT NAAR:

VOLG ONS

AANGESLOTEN BIJ:

Copyright © 2018 Exploring Africa Travels. All rights reserved.